j0212709j0212709Küldetésnyilatkozat

Czina Sándor Tagintézmény

könyvtára

 

 

T

agintézményünk könyvtára az átlagos képességű, szociális hátterű, motiváltságú és haladási tempójú gyermekek nevelésének, oktatásának kíván eszközeként szolgálni az átlagos személyi és tárgyi feltételekkel rendelkező iskolánkban.

Meghatározónak tartjuk a taníthatóságot, életközeliséget, gyermekközpontúságot, és a tanulók cselekedtetésének érvényesítését.

A könyvtári állomány összetételével, szolgáltatásainkkal  a kezdő szakaszban a zömmel átlagos adottságú tanulók jó indíttatást kapnak ahhoz, hogy a későbbiek során ne legyenek gondjaik az önálló ismeretszerzésben.

A kulcskompetenciák fejlesztésével, az Integrációs Pedagógiai Rendszer alkalmazásával, könyvtárunk állományával,  szolgáltatásaival igyekszünk kompenzálni az eltérő szociális háttérből, a tanulási-, beilleszkedési- és magatartási nehézségből vagy zavarból, illetve mentális problémából adódó hiányosságokat, kiemelt figyelmet fordítva a halmozottan hátrányos helyzetű, roma származású és a sajátos nevelési igényű tanulóinkra; ugyanakkor fokozottan segítjük a tehetséggondozást is.

 

 

Szerző: Kiss Valéria  2011.07.06. 20:11 Szólj hozzá!

Címkék: czina czina tagintézmény könyvtára orosháza czina tagintézmény czina tagintézmény könyvtára orosháza táncsics mihály közoktatási intézmény és tehetségközpont orosháza

A bejegyzés trackback címe:

https://czinakonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr103045293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása